Суспільство (відео)

У Чернігові започаткували проєкт «Без меж» (Відео)

У Чернігові круглий стіл дав старт реалізації масштабного та довготривалого проекту «Без меж», що спрямований на соціалізацію і розкриття талантів людей з інвалідністю.

«Соціалізацію людей з інвалідністю, на самореалізацію цих людей, на привернення уваги суспільства до талановитих людей з інвалідністю і донесення до широкого загалу тієї думки, що хоч можливості й обмежені, але здібності безмежні», — Тетяна Нассон, куратор проєкту «Без меж».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомі результати перевірки Чернігова на доступність для людей з інвалідністю та мам з візочками

«Мета цього проєкту – щоб люди почувалися потрібними. Потрібними суспільству», — Людмила Шандренко, співорганізатор проєкту «Без меж».

Проект передбачає кілька етапів. Перший – це сам інформаційний старт. Другий етап, що триватиме близько місяця, – це пошук учасників проєкту. Тобто талановитих людей з інвалідністю, які виготовляють якісь поробки.

«І вишивають, і плетуть кошики, роблять чеканку, роблять прикраси з бісеру, плетуть. Дуже-дуже багато таких людей, які вміють робити своїми руками, але не знають, а що далі», — Людмила Шандренко, співорганізатор проєкту «Без меж».

Наступне – це медійне висвітлення учасників проєкту, їхніх робіт, їхньої творчості тощо. Паралельно триватиме пошук меценатів. У рамках проєкту «Без меж» благодійники купуватимуть творчі вироби.

Загалом у цій кампанії зможе взяти участь будь-яка людина з інвалідністю, якій виповнилося 18 років і яка може самостійно зробити якийсь творчий елемент. Фінішуватиме проєкт орієнтовно на початку осені.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button