Суспільство (відео)

У Кіптівській ОТГ на День Незалежності «народилися» аж 4 громадянки України (Відео)

Їм пощастило стати повнолітніми громадянками України на очах у сотні односельчан: чотири юні жительки села Прогрес, що входить до складу Кіптівської ОТГ, отримали головні у своєму житті документи – українські паспорти. Їх вручили під час святкування в громаді Дня Прапора і Дня Незалежності.

«Я пишаюся тим, що отримала паспорт і тепер стала частинкою України, це дуже класно. Для мене це важливо, адже я повноцінно можу вважати себе українкою», — розповідає жителька села Прогрес Ольга Сидоренко.

«Я живу в Україні і я пишаюся тим, що у мене така гарна країна, у ній живуть дуже добрі люди, талановиті люди», — відзначає жителька села Прогрес Вікторія Бізюка.

Святкування обох національних свят у Кіптівській громаді розпочали підняттям у небо жовто-блакитного прапора та виконанням українського гімну. Головним символам нашої країни селяни аплодували стоячи. Голова громади Володимир Кучма вручив відзнаки найпрацьовитішим жителям громади і привітав із кроком у доросле життя дівчат, які отримали паспорти. Зі сцени зазначив, що лише сліпий не побачить позитивних змін, які нині переживає громада.

«У нашій громаді кожного дня ми щось робимо, над чимось працюємо і сьогодні у нас святковий день – це підсумок, скажімо, у нашій громаді роботи за два роки. Я особисто задоволений усім тим, що зроблено за ці два децентралізаційні роки», — наголошує голова Кіптівської ОТГ Володимир Кучма.

«Це дуже гарне свято, завдяки нашому керівництву культуру намагаються довести до людей, щоб трошки життя стало кращим, веселішим, щоб ми не думали про все погане, що у нас є, а щоб ми були веселішими, життєрадіснішими», — розповідає бібліотекар Підлісненської бібліотеки Любов Сухоцька.

Святковий патріотичний концерт у громаді готували своїми силами – на сцені виступили творчі колективи всіх сіл, що входять до Кіптівської об’єднаної територіальної громади. Вітання приймали і від найменших жителів громади.

«Вітаю Кіптівську громаду із Днем Незалежності!»

«Бажаю всім радості!»

«Щоб було усе добре!»

 Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button