Суспільство (відео)

У Менському зоопарку рятують поранених птахів (Відео)

До Менського зоопарку, що на Чернігівщині, небайдужі люди дедалі частіше приносять поранених птахів.

Здебільшого під приціл варварів потрапляють лелеки, які охоче селяться по сусідству з людьми і нерідко від цього страждають. Везуть пернатих із міста, району, прилеглих населених пунктів і навіть з обласного центру.

«Лелек почали возити з 2010 року – з підбитими крильцями, переламаними ніжками… Всяке було. Виживають вони в нас завжди. І сов возили ось ціле літо, нам привозять завжди. У нас є ветлікар, він їх підліковує», — Тетяна Беда, працівниця пташиного відділу.

До районного звіринцю потрапив і підстрелений у Чернігові лелека Анатоліч, якого минулого тижня рятували наші журналісти. Сьогодні чорногуз із пораненим крилом і відстреленою ногою почувається краще, має хороший апетит і навіть призвичаївся ходити.

Після реабілітації птахів можна відпускати на волю, якщо вони хочуть. Та більшість із них назавжди змінює «прописку» і залишається під опікою працівників звіринцю.

До речі, цього року єдиному в Україні розташованому в районному центрі Менському зоологічному парку виповнюється 40 років. Святкувати ювілейну дату головної візитівки міста планують влітку.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button