Суспільство (відео)

У селі на Чернігівщині жінка з дітьми створила ферму (Відео)

У селі Ваганичі Городнянського району функціонує особливий дитячий будинок сімейного типу. Це диво створила Надія Плоска. Історія почалася багато років тому, коли Надія Михайлівна та її чоловік вирішили всиновити дитину. На той час у них вже була дитина – син, але пані Надія хотіла ще й доньку. Тож вона поїхала до дитячого будинку по доньку, а повернулася з чотирма дітьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині чоловік створив унікальну експериментальну ферму

«Так сталося, що в дівчинки був брат і ми вирішили всиновити їх обох. А коли я приїхала до дитячого будинку, там було ще два хлопчика, яких ніхто не хотів брати. І я самостійно вирішила забрати ще й їх. Отак із чотирма дітьми й приїхала назад до чоловіка», – згадує Надія Плоска.

Сьогодні в їхній сім’ї – 12 дітей і вже є онуки.

Сім’я має фермерське хазяйство, яке називається ДБСТ – дитячий будинок сімейного типу.

Вони обробляють землю та вирощують пшеницю, гарбузи, картоплю та багато чого іншого. А ще в їхньому домі багато хатніх тварин – котів і собак.

«У кожної дитини – свій улюбленець», – пояснює пані Надія.

Фермерська праця – важка, але пані Надія та її родина мають багато планів та сподівань. Вони не планують їхати з рідного села, а продовжують будувати майбутнє на рідній землі, спільно. І ця історія – приклад того, як одна людина може змінити на краще життя багатьох інших людей.

Детальніше дивись на відео проекту «Назустріч сонцю».

 

Ще статті по темі

Back to top button