Суспільство (відео)

Унікальна антиутопія: у молодіжці покажуть місто, де спалили всі книги (Відео)

У молодіжному театрі йде підготовка до вистави «451 градус по Фаренгейту». Тож зараз ми завітаємо до театру й подивимось, як відбувається репетиція, і поспілкуємося із режисером.

Репетиція йде повним ходом. Актори пильно повторюють усе до дрібниць, щоб на прем’єрі донести до глядача всю суть роману «451 градус за Фаренгейтом».

Режисер молодіжного театру Касьянов Геннадій Сергійович розповів, чому обрав саме цю виставу за книгою американського письменника Рея Бердбері.

—  Культовий роман, роман мудрий, роман-антиутопія, роман про життя, — Касьянов Геннадій, головний режисер Чернігівського молодіжного театру.

— Шукали те, що сьогодні було б цікаво і за формою, оскільки там кліпова досить побудова спектаклю. Такі невеликі сцени і за зовнішнім виглядом, і за пластикою.

— Це щоб поряд, разом подивитися, порадіти, посумувати, подумати, та й без висновків. Висновків не треба робити — просто жити.

Вистава розповідає про місто майбутнього. Головний герой роману Гай Монтег працює пожежником, але не таким, як ми зазвичай собі уявляємо. Країна, в якій він живе, дотримується принципу — всі книги повинні бути спалені. Тож подивитися цю фантастичну картину можна вже незабаром у молодіжному театрі.

Ще статті по темі

Back to top button