Суспільство (відео)

В ефірі телеканалу СТБ розповіли історію хлопчика з Чернігівщини: Сашкові потрібна допомога (Відео)

У новому випуску програми «Один за всіх» на телеканалі СТБ розповіли історію хлопчика з Чернігівщини.

Сашко Кривошеєнко почув від лікарів страшний діагноз – саркома Юінга. Хлопчику боляче ходити, і єдиний шанс вижити – це ампутація ноги. Він пройшов вже дев’ять курсів хіміотерапії. Світлана – прийомна мати Сашка – взяла хлопчика в однорічному віці з інтернату. Про те, що він не рідна дитина, Сашко знає. Саме тому хотів зустрітися з біологічною мамою, аби отримати відповідь на питання, чому вона його покинула.

Прийомні батьки хлопчика майже змирилися з тим, що страшна хвороба сина забере його ногу. Мати розповіла, що наразі дитина абсолютно не ходить. У свої 13 років він дуже обізнаний та розумний. Родина забрала Сашка з дитячого будинку, коли йому був лише рік і 10 місяців. Тоді лікар повідомила, що пологи були важкими, тому хлопчик може не розмовляти взагалі до 5 років. Проте Світлана розговорила його вже через 4 місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомогти ічнянцям можуть усі небайдужі: відкрито розрахунковий рахунок

Сашко займався спортом, здобував медалі, брав участь у турнірах. Та під час одного з тренувань його вдарили по нозі, що в подальшому призвело до онкології. Лікар-онколог у студії підтвердив таку можливість розвитку злоякісних пухлин. Незважаючи на це, врятувати хлопця можна лише за умови ампутації нижньої кінцівки. Ба більше, у легенях дитини виявили ще 32 вогнища метастазів.

За два роки родина виснажилась не лише фізично, а й морально. Думки Світлани про те, що вона може померти, змусили її розпочати пошук рідної матері Сашка. Це єдиний мотив вийти на зв’язок із жінкою, яка багато років тому його покинула. Тож команда «Один за всіх» взялася за пошуки рідних хлопчика. Титанічна робота була виконана, адже все, що знали журналісти, – це ім’я, прізвище та місто, де жінка народила сина. Не гаючи часу, журналісти «Один за всіх» почали пошуки з пологового будинку. Піднімалися всі архіви, переглядалися тисячі анкет та історій. І нарешті — довгоочікуваний результат.

У студію завітав 20-річний хлопець – Олександр Кривошеєнко. Це була єдина зачіпка, аби знайти родичів сина Світлани. Олександр розповів, що Ольга Іванівна Кривошеєнко є його біологічною матір’ю. Але вона померла. З’ясували, що 20-річний хлопець – рідний брат хворого Сашка. Відбулася зворушлива зустріч двох братів, які одразу обійняли один одного. Без зайвих слів і пояснень вони відчули, що є рідними. Всією історією родини Кривошеєнків поділилася рідна бабуся хлопців. Вона завітала у студію «Один за всіх», де розказала, що здогадувалася про другого онука.

Ведучий програми Михайло Присяжнюк закликав усіх допомогти Сашкові. Лікарі кажуть, що у Саші є шанс! Він знову зможе ходити, їздити на велосипеді і грати в футбол!

44701911_1242982972517368_8864316928437518336_n

5168742604248587 — Булах Світлана Анатоліївна (прийомна мама Саші).

Давайте разом допоможемо 13-річному Сашкові одужати!

Джерело: СТБ

Ще статті по темі

Back to top button