Суспільство (відео)

Варіант із підробкою не пройшов: фальшиві ліхтарі скоро замінять (Відео)

Фальшиві ліхтарі зі стовпів знімуть і модернізують, — пообіцяли представники черкаської фірми, які виграли тендер на реконструкцію вуличного освітлення в Чернігові.

Четверо представників сьогодні приїхали до нашого міста на комісію до міської ради.

Тут нині розглядали питання підробок, закуплених профільним заступником Олександром Кириченком.

Члени комісії нарікають на фальшиві документи та просять підтвердити якість наданої продукції.

— Додатковий документ – це акт на модернізацію. Але він не відповідає законності, тут немає печатки виробника і не можна вважати актом, — Роман Старіков, депутат міської ради.

Те, що в Чернігів привезли фальшивку, так звані виробники підтверджують. Обіцяють поміняти вже поржавілі труби та покарати винних.

— Трапився брак. Уся ця партія бракована. Ну от є людський чинник, а насправді це якісний продукт. Вони нічим не відрізняються… Там тільки блок управління відрізняється, — Валентин Коваль, власник ТОВ «ДВРП-монтаж».

Та про відмінності керівник підприємства сам не знає, просить пояснити свого інженера. Можливо, тому, що черкаське підприємство з тридцятьма робочими займається будівництвом і будматеріалами, а виготовляти лампочки вуличного освітлення розпочали не так уже й давно. Подібні аргументи не впливають на начальника ЖКГ міської ради Ярослава Куца.

— Ви встановили айпі 22, замість того, щоб встановить блок живлення айпі 67, це  зовсім не годиться, а ви встановили, — Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ.

Більше того, цей блок живлення – російського виробництва. Головний інженер переконує, його протестували та екпертували харківські спеціалісти.

— З приводу айпі 67 – так у нас конструкція щільна і ставить блоки такого захисту просто недоцільно. Це айпі 67 в айпі 67, — Володимир Трифонов, головний інженет ТОВ «ДВРП-монтаж».

Довести якість своїх лампочок черкащани намагалися, замовивши експертизу в чернігівській Торгово-промисловій палаті. Уже навіть встигли перерахувати туди кошти. На цій експертизі чомусь наполягала і радикалка Шерстюк ще на першому засіданні комісії. Та от члени комісії відправлять цю лампу до столичних експертів.

Ще статті по темі

Back to top button