Суспільство (відео)

Велосипедна вечірка: в Чернігові завершився тиждень мобільності (Відео)

Обмін досвідом, спілкування з експертами та неформальні розмови в колі однодумців – у такій невимушеній атмосфері відбулася веловечірка, що стала фінальною крапкою Європейського тижня мобільності в Чернігові.

«Це такий підсумковий захід, у нас є запрошені спікери з Києва, з Чернігова. Ми будемо показувати, який потенціал для розвитку велосипедної інфраструктури має Чернігів, досвід Києва, тому що ми маємо рівнятися на кращих», — Сергій Безбородько – виконавчий директор ГО «Еко Місто Чернігів».

Під час заходу також підбили підсумки першого для Чернігова Європейського тижня мобільності. За словами пана Сергія, встигли багато.

«Загалом тиждень минув дуже насичено, ми реалізували всі задумані заходи. Починали з велосніданків, які в Чернігові проводили вперше. Для Європи це звична річ, коли велосипедистів пригощають тільки тому, що вони велосипедисти. Таким чином заохочуючи їх використовувати велосипед. У суботу ми з’їздили на волонтерський пробіг до Товстоліса, це дуже класний маршрут. Там допомогли як волонтери видавати продуктові набори», — Сергій Безбородько – виконавчий директор ГО «Еко Місто Чернігів».

Та на досягнутому організатори зупинятися не планують, адже, за їхніми словами, Чернігів має все для того, аби стати велостолицею України.

«Проєкт Go bike триває. І ми будемо різні інфоприводи використовувати для того, аби ще раз збирати велосипедистів. Щоб Чернігів став однією з велосипедних столиць України. У нас усе для цього є: нові велосипеди, крута спільнота та крута команда», — Сергій Безбородько – виконавчий директор ГО «Еко Місто Чернігів».

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button