Суспільство (відео)

Відомий письменник презентував у Чернігові нову книгу (Відео)

Чернігів побачив новий історичний роман «Троща» відомого українського письменника Василя Шкляра.  Презентував книжку сам автор. Завітав він на запрошення громадської організації «Об’єднання Добровольців». Зустріч проходила у Обласному молодіжному центрі.

«Наша організація і добровольці знайомі та дружать з Василем Шклярем. Василь Миколайович людина яка на сьогоднішній день вважає що добровольці так як і у старі часи українська повстанська армія, за ними є майбутнє. І про їх історії повинні знати, тому частіше він і співпрацює з хлопцями добровольцями, та всіх їх знає», — керівник громадської організації «Об’єднання Добровольців» Світлана Горюнова-Зубашевська.

Разом з автором на зустріч завітав один із добровольців, події що відбуваються в романі проходили на його батьківщині. Саме він і показав історичні місці.

«Починає розказувати мені сюжет про який я вже знав, і розповідає мені про села. Я тоді і розповів що це моя батьківщина. Ми після цього туди поїхали. Я показав місця де все відбувалося, де жили головні герої цього роману. На основі цього ,приблизно за 2 роки, письменник і створив роман», — доброволець окремої тактичної групи «Волинь» Роман Коваль.

Сам письменник розповідає що довго шукав історію для роману,  та знайшов її на Тернопільщині.

«Там над річкою Стрипа, був дуже важливий пункт зв’язку, де переховувалися повстанці. І саме через Стрипу та очерети проходили наші найвизначніші провідники то зв’язка на інші береги. І ось очерети у тих краях і називають троща», — відомий письменник та автор історичного роману «Троща» Василь Шкляр.

Водночас для героїв роману троща – це катастрофа, бійня та трощення людських судеб в житті та майбутньому.  Всі бажаючі на презентації змогли придбати книгу, та отримати автограф від відомого письменника. А вилучені кошти підуть на благодійність для допомоги добровольцям.

Журналіст Марина Шолох

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button