Суспільство (відео)

«Війни куберів»: у Чернігові відбулися змагання зі спідкубінгу (Відео)

Майже сто учасників з України та Білорусі з’їхалися до Чернігова, аби позмагатися у вправності рук і швидкості мислення. Міжнародні змагання зі спідкубінгу, тобто швидкісного складання кубика Рубіка в Чернігові пройшли вперше.

«Уперше в Чернігові відбуваються змагання зв спідкубінгу. Це швидкісне збирання кубика Рубіка. Дізнався, що є такі змагання, і вирішив, що нам треба підтримувати нашу талановиту молодь. Наша молодь повинна займатися спортом», — організатор змагань Олександр Стрішний.

Спідкубінг відрізняється від звичайного складання кубика Рубіка тим, що тут головне мінімальне витрачення часу на «приборкання» куба. В Україні цей вид спорту почав розвиватися два року тому. Нині «куберів» дедалі більше і набирає обертів конкуренція.

«Це перші змагання в цьому місті. Ми дуже раді, що наш спорт розвивається. У Дніпрі був встановлений рекорд за кількістю учасників. Тут також багато учасників – 80. На цих змаганнях присутні майже всі чемпіони України», — учасник змагань Олександр Іванчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець приніс Україні третє “золото” на Паралімпіаді-2018

«Це дуже цікава головоломка. Я навчився збирати кубик Рубіка. Захотілося збирати більше і швидше», — учасник змагань Данило Зіберт.

«Спідкубінг у моєму житті займає значиму роль. Я недовго займаюся, але це мені дуже подобається. Я отримую від цього задоволення», — учасник змагань Богдан Красножон.

Спідкубінг – це не просто складання кубика Рубіка. Це захопливий і насичений різними головоломками вид спорту.

«Там різні головоломки: 3 на 3, 4 на 4, 5 на 5, сквайри, мегамінкси. Різні і різних форм», — учасник змагань Іван Яценко.

Організатори запевняють, що змагання зі спідкубінгу в Чернігові стануть традиційними і їх проводитимуть щонайменше двічі на рік.

Ще статті по темі

Back to top button