Суспільство (відео)

Вийти з підпорядкування колонії: продовження баталій із будинком по Промисловій, 40 (Відео)

Історія з будинком по Промисловій, 40 зрушила з місця. На початку березня до редакції ЧЕline звернулися його мешканці. Тоді люди повідомили, що мають сплатити захмарну суму за використане в лютому тепло – приблизно 169 гривень за квадрат житла. Сам будинок перебуває у власності Мін’юсту та на балансі Чернігівської виправної колонії №44, яка наразі в стані ліквідації. Тому тепер саме Промислова, 40 стала кінцевим споживачем тепла.

«Є дуже великі тепловтрати, є прориви під землею. У нас опалення починається від 206-ї аптеки, йде до дитсадка, виходить на стадіон та йде сюди. У зоні відсутнє опалення, все відключено, опломбовано. Той лічильник крутить наші втрати й опалення», – Світлана Борисова, мешканка будинку по вул. Промисловій, 40.

Усі проплати за послуги йдуть через колонію. А люди не можуть самі встановити договори з їхніми постачальниками. Тому вони намагалися добитися переведення будинку на баланс Чернігівської міської ради. Для цього мали отримати дозвіл від Міністерства юстиції, а отримали відмову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 169 тисяч у платіжці: мешканцям чернігівського гуртожитку виставили захмарні рахунки за тепло (Відео)

«Але серед планів не передбачено передати наш будинок на баланс інших організацій. Будинок залишається взагалі хтозна-де», – Тетяна Джура, мешканка будинку по вул. Промисловій, 40.

У ситуацію втрутились наші журналісти. Невдовзі ми отримали офіційну відповідь від Міністерства юстиції України. У ній йдеться про те, що в будинку по Промисловій, 40 налічується 8 квартир і 22 кімнати. Із них 11 житлових приміщень перебувають у приватній власності, а 19 – в державній. Саме вони невдовзі можуть бути передані в комунальну власність міста Чернігова. Виправна колонія вже готує відповідні документи.

«На сьогодні установою готуються документи до Чернігівської міської ради з клопотанням щодо передачі в комунальну власність міста Чернігова 19 житлових приміщень у житловому будинку.

Після отримання згоди на передачу від міської ради установа буде звертатися до органу управління майном – Міністерства юстиції України – з клопотанням щодо ухвалення рішення про передачу», – йдеться у відповіді Міністерства юстиції України.

Такі дії в Міністерстві обґрунтовують статтями 3 та 4 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button