Суспільство (відео)

Яку оцінку дали чернігівці діяльності влади міста: всеукраїнське муніципальне опитування (Відео)

Результати восьмого всеукраїнського муніципального опитування розглянули під час чергової наради Чернігівської міської ради.

Основна мета цього опитування – створити всесторонній аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування. Наочні результати опитування, відповідно, мають мотивувати місцеву владу до вирішення проблемних аспектів своєї діяльності.

«Для нас це опитування важливе, бо це можливість порівняти себе з іншими регіонами, з іншими містами, порівняти з тими показниками, які в нас були раніше», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

У результатах представлено оцінку чернігівців у понад 10 сферах діяльності місцевого самоврядування: оцінка якості обслуговування та послуг, роботи служб у воєнний час, діяльності сусідських об’єднань, діяльності місцевої влади, психологічної підтримки, відбудови, ставлення до різних категорій населення, оцінка можливостей, ставлення до міжнародних союзів, оцінка поінформованості та демографії.

Одні з найвищих результатів Чернігів, що належить до групи прифронтових міст, отримав у сфері обслуговування та послуг.

Найнижчий позитивний відсоток чернігівці поставили рівню можливостей у місті.

До речі, за результати опитування понад 97% місцевого населення пишаються тим, що є жителями свого міста.

Та за словами виконувача обов’язків чернігівського міського голови, вважати такі результати опитування достеменними не варто.

«Війна, повномасштабне вторгнення створили великий дисбаланс між містами та регіонами. Адже якщо люди з коштами та бізнес евакуювалися до західних регіонів України і там усе добре в них і з бюджетами, і з проєктами, і так далі», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Загалом опитування проводили у 21 обласному центрі України, що не перебуває під контролем російських чи проросійських сил. Результати опитування створені на основі вибірки, що налічувала 16 800 респондентів.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button