Суспільство (відео)

Замість букв – петунії та сторінки з металу: в Носівці створили креативну клумбу (Відео)

Фіолетові та білі петунії виросли рядочками на металевих сторінках книги, а бордюр – обкладинкою. Фантазія працівників Носівської публічної бібліотеки допомогла створити креативну клумбу на подвір´ї закладу. Директор бібліотеки каже, що сама ідея виникла ще кілька років тому.

«Нам хотілося облагородити територію біля бібліотеки, тому ми перебирали різні варіанти, що ми можемо зробити. Просто клумба – це начебто банально. Подумали, що нам було б доречно зробити її у формі книжки. В різних містах планети є по-різному зроблені клумби у формі книги. Почали пробувати адаптувати до нашої місцевості», — Ярина Чухліб, директор Публічної бібліотеки Носівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клумба-палітра з’явилася в громаді на Чернігівщині (Фото)

До створення клумби долучились не тільки співробітники самої бібліотеки, а й будинку культури. Ярина Чухліб каже, що значну підтримку надав відділ культури Носівської міської ради. Залучали і меценатів.

«Спочатку спроби зробити самостійно провалилися, тому що все-таки це потребує певної технічної майстерності і певних фінансових затрат. Завдячуючи йому та НВКЦ ПРЕС у нас зараз є ця клумба. Саме її працівники, інженери, металозварювальники придумали, якої довжини має бути лист, якої він ширини має бути. Ми разом з інженером прикинули висоту клумби, ширину листів, які саме йдуть на згинах», — Ярина Чухліб, директор публічної бібліотеки Носівської міської ради.

Доглядатимуть клумбу самі співробітники бібліотеки. Коли сезон петуній закінчиться, тут можуть висадити хвойні дерева або встановити ілюмінацію. Таким чином клумба радуватиме носівчан і взимку. Однак поки що над цим питанням працюють.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button