Суспільство (відео)

Життя громад: сьогодення Козелецької селищної громади (Відео)

Останнім часом чимало місця в інформаційному просторі області займає Козелецька громада. Інфопривід, на жаль, нерадісний: частина місцевих депутатів саботує сесії селищної ради, таким чином блокуючи прийняття важливих для громади рішень. Утім, поставити життя на паузу до завершення політичних ігрищ не вдасться, а отже, розвиток має продовжуватися, попри складнощі. Як живе громада в складних умовах сьогодення, розпитуємо Валентина Бригинця – козелецького селищного голову.

«Громада живе майже повноцінним життям. Звісно, якби не було затримок сесії, то ми набагато більше могли б зробити, бо є технічні питання: ми не можемо десь дофінансувати, десь перерозподілити кошти, і це трохи обмежує наші можливості. Але працює виконавчий комітет, ми працюємо. Проводимо заходи з благоустрою, проводимо тендери з ремонту доріг. Живемо повноцінним життям, максимально намагаємось усе робити», — Валентин Бригинець – козелецький селищний голова.

На сьогодні один з основних акцентів роботи громади – благоустрій, триває низка необхідних заходів, аби вже найближчим часом місцеві могли насолоджуватися красою рідного краю, не вишукуючи її поміж чагарників.

«У квітні ми оголосили місячник із проведення благоустрою, але, на жаль, погодні умови трошки нам зіпсували плани, то ми ще на травень продовжили питання благоустрою. У нас по всіх старостатах провели прибирання, по всіх селах. Максимально стараємося все підтягнути, щоб навести максимально в благоустрої порядок у громаді», — Валентин Бригинець – козелецький селищний голова.

Також громада готується до втілення нововведень медичної реформи в місцевій лікарні. За словами Валентина Бригинця, в облаштуванні лікарні зацікавлено чимало навколишніх громад, тож фінансування необхідних проєктів відбувається спільними зусиллями.

«Згідно з реформою Міністерства охорони здоров’я, Чернігівська районна лікарня буде як кластерна, а Козелецька – буде як загальна лікарня. Уже багато дуже зроблено для лікарні, тому зараз ми спільно з громадами, які входили до колишнього Козелецького району, домовилися про допомогу в дофінансуванні тих проєктів, які ми можемо завершити. Це будівництво ліфта, аби спростити підняття пацієнтів до реанімаційного відділення. У лікарні зараз дуже багато зроблено. Там є і томограф, щоб люди не їздили далеко, вони мають змогу отримати кваліфіковані послуги в нашій лікарні. Чимало людей із сусідніх громад зараз звертаються до наших хірургів, які успішно проводять операції із заміни тазостегнових суглобів. Із Київської області до нашого пологового їдуть народжувати», — Валентин Бригинець – козелецький селищний голова.

Також продовжується активна робота над необхідними безпековими облаштуваннями навчальних закладів, ремонт доріг громади та іншими важливими питаннями громади. Тож хоч робота селищної ради і паралізована, та громада живе своїм активним життям, хоч як би складно на сьогодні це було.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button