Коронавірус

Чернігівщина отримала ще 14 тисяч доз вакцини AstraZeneca

Чернігів продовжує вакцинацію проти коронавірусної інфекції. На цьому тижні в обласному центрі працює 6 пунктів масового щеплення – в торговельно-розважальних центрах «Цум Чернігів» та «Голлівуд» , школах № 2, 32 , 35 та пункт вакцинації , що у будівлі колишньої Деснянської ї районної ради, що на 5-ти кутах. Крім того, імунізацію проводитимуть і в поліклініках міста. Щепитимуть у пунктах різними вакцинами. У «Голлівуді» використовуватимуть Модерну, у Цумі та школі №35 – другу дозу Пфайзера, Короновак можна отримати у центрі вакцинації на 5-ти кутах та у кабінетах щеплення при поліклініках. У школах №2 та 32 щепитимуть Астразенекою, яка надійшла до регіону у кількості 14 тисяч доз.

У новий пункт масового щеплення, що запрацював 10 серпня на базі школи №32, надійшли вакцини Астразенеки у кількості 1000 доз. Кожен флакон містить 10 доз, тому чекають, коли в черзі збереться відповідна кількість людей. А поки ті, хто прийшов на щеплення, заповнюють згоди і реєструються. Відкрита вакцина, кажуть лікарі, може зберігатися у спеціальному контейнері протягом 6 годин при температурі від 2 до 8 градусів. Вакцина не нова, раніше щеплення нею вже проводилося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім’ї лікаря з Чернігівщини, який помер від Covid-19, виплатять понад 1,7 мільйона гривень

На пункт щеплення йдуть всі бажаючі. Хтось за першою дозою, а дехто робить щеплення Астрозенекою вдруге.

Після вакцинації чернігівці відпочивають на спеціально відведених місцях. Кажуть, почувають себе добре.

Лікарі запевняють, всі вакцини, якими щеплять у Чернігові, мають свої переваги і є дієвими проти небезпечного штаму Дельта. Вірус мутує в організмі невакцинованої людини, тому вакцинація – єдиний спосіб вберегти себе.

Зробити щеплення в усіх пунктах масової вакцинації у Чернігові можна протягом тижня. У «Цум Чернігів» , «Голлівуді» , школах №2 , 32 та 35 з понеділка по п’ятницю з 16 до 19.00, вихідні з 10 до 16, у будівлі колишньої Деснянської районної ради щеплять виключно на вихідних з 10 до 16.00.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ТРА «Новий Чернігів»

Ще статті по темі

Back to top button