Коронавірус

Дочка померлої від COVID-19 розповіла про жахи лікарні на Чернігівщині

Дочка померлої від коронавірусу пацієнтки у Прилуцькій центральній міській лікарні описала страшні умови утримання і лікування хворих на COVID-19, через які довелося пройти її матері.

За словами Інни Кудрявцевої, у смерті жінки винен лікар. На своїй сторінці у Facebook вона розповіла, що медик боявся визнати безуспішність спроб лікувати пацієнтку, яка надійшла з легкими симптомами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу на Чернігівщині +7 хворих на коронавірус

«Я довго мовчала. Чекала на відповідь від лікарні. Але мій терпець урвався. Від цієї новини я ледь не отримала інфаркт, без перебільшення. Цікаво, за що лікарі Прилуцької центральної міської лікарні отримали надбавки 300%? За те, що по всій області 6 смертей, 5 із яких саме в цій лікарні? За те, що з 9 пацієнтів померло 5, тобто кожен другий? За те, що мою маму, яка надійшла до них у лікарню тільки з температурою до 38, довели до могили? Або за те, що мого батька тримали зайвий тиждень тільки заради статистики? Я змушена була мовчати, бо була загроза життю моїх батьків. Тепер, коли мама померла, я не буду мовчати і розповім всю правду про Прилуцьку центральну міську лікарню», – пише дівчина.

Дочка померлої розповіла, що в лікарні немає опалення й гарячої води, тому пацієнти змушені ходити в туалет у верхньому одязі. Також там відсутні вечері, не вистачає питної води, а на хворих психологічно тиснуть медичні працівники.

«Я особисто була свідком того, коли мама дзвонила мені в сльозах, а на неї кричали медсестри і погрожували, що не носитимуть їй ліки за її ж гроші. Це що за ставлення до пацієнтів? Як хворий, закритий в інфекційному відділенні, може діставати собі ліки, коли в лікарні їх немає, а виходити з боксу заборонено?», – обурена Кудрявцева.

Ще статті по темі

Back to top button