Коронавірус

«Гризти граніт науки» в карантині: як навчаються студенти чернігівських вишів

Навчання через інтернет в умовах карантину набуло особливого значення. Адже стало єдиним можливим варіантом. Школярі та студенти тепер бачать своїх викладачів лише в моніторі гаджета.

Наталія, одна зі студенток Національного університету «Чернігівська політехніка», розповіла, яким чином у них відбувається навчання.

«Як альтернатива предметам в аудиторіях нам присилають дуже велику кількість обширних завдань. Один предмет – 4-5 завдань за один раз. На одне завдання можна витратити і день. Періодичність їх відповідає тому розкладу навчання, який був до цього. Деякі педагоги присилають завдання завчасно. Уся робота базується на інтернеті. Якщо студент із сільської місцевості і там поганий інтернет, то дуже складно. Гуртожитки на карантині, обмежений прийом гостей, студентів не відправили додому, але багато роз’їхалось», — пояснює студентка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  У бібліотеці Короленка відбудеться тренінг “Основи користування комп’ютером та інтернетом”

За її словами, лекції (з них беруть інформацію для вирішення завдань) слухають на сайті політехнічного університету Moodle.

Усі завдання мають терміни виконання. Якщо виконав не так, викладач відправляє студенту на доопрацювання.

Щодо сесії, то в цьому виші вона запланована на 18 травня. Для успішного складання іспиту необхідно умовно 100 балів. Як зазначають викладачі, 60 з них студенти мають набрати під час навчання, решту – насамому іспиті. Як він проходитиме,наразі не відомо, адже карантин у країні цілком імовірно може бути знову продовжений.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button