Коронавірус

«Карантин вихідного дня»: на Чернігівщині зафіксували близько 70 порушень

З метою перевірки дотримання суб’єктами господарювання «карантину вихідного дня» у містах і районах Чернігівщини рейдові групи у складі фахівців Держпродспоживслужби, представників Національної поліції та органів місцевого самоврядування 14-15 листопада здійснювали контроль за дотриманням протиепідемічних заходів і додаткових обмежень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській області виявлено 138 нових випадків COVID-19

Загалом протягом минулих вихідних перевірено 707 суб’єктів господарювання, в тому числі 56 агропродовольчих ринків, 98 продовольчих і 239 непродовольчих магазинів, 314 закладів громадського харчування. Спеціалістами Держпродспоживслужби було зафіксовано 68 порушень протиепідемічних вимог і складено 38 протоколів.

Серед найтиповіших порушень — недотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 м, перебування у приміщеннях відвідувачів без респіратора або захисної маски, відсутність місць для дезінфекції рук персоналом. Подекуди працівники, перебуваючи у торговельній залі, не мали засобів індивідуального захисту, у декого — дані температурного скринінгу перед початком зміни не були зафіксовані в спеціальному журналі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Держпродспоживслужба

Ще статті по темі

Back to top button