Коронавірус

Коронавірус: ще 200 лікарняних ліжок Чернігова потребують доступу до кисню

На сьогодні в міських лікарнях Чернігова сумарно є 430 «ковідних» ліжко-місць: 90 – у 1-й лікарні, 160 – у 2-й лікарні, 180 – у 3-й лікарні. І станом на ранок 17 листопада у стаціонарах з підтвердженим ковідом і підозрою на нього перебуває 291 пацієнт.

Про це повідомила заступниця начальника міського управління охорони здоров’я Ольга Малець.

З них отримує кисневу терапію 81 людина та 6 осіб перебувають на ШВЛ-апаратах. Всього в лікарнях Чернігова у наявності 42 ШВЛ-апарата. Також у чернігівських лікарнях наразі 58 стаціонарних кисневих точок і ще 92 — завдяки концентраторам кисню. Якщо перерахувати на ліжко-місця, то забезпеченість складає 35%. Враховуючи загальну кількість точок, одночасно отримувати кисень можуть 150 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 563 випадки за добу: новий коронавірусний антирекорд на Чернігівщині

Затребуваність кисневих «точок» поступово зростає, адже останнім часом поступають пацієнти саме з важким перебігом цієї хвороби. Серед них 80% — це група ризику — ті, які мають інші супутні захворювання, та люди літнього віку.

Наразі Міністерством охорони здоров’я України поставлене завдання, щоб кисневою підтримкою були забезпечені не менше 80% ліжко-місць для госпіталізації ковідних хворих. Тобто наразі дозабезпечити доступом до медичного кисню в Чернігові необхідно ще близько 200 лікарняних ліжок.

— Зараз перед закладами охорони здоров’я стоїть завдання поступово закуповувати кисневі концентратори. Вартість їх складає від 52 тис. грн до 174 тис. грн у залежності від об’єму. Є 5-ти, 10-ти та 15-ти літрові кисневі концентратори. Найбільш ефективними є ті, що мають більшу потужність, — повідомила Ольга Малець.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button