Коронавірус

Локдаун у Чернігові: повний список обмежень

У Чернігові з 5 квітня посилюють карантинні обмеження.

Таке рішення прийняла учора, 2 квітня, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. А саме, з 00 год. 00 хв. 5 квітня додатково до заходів, передбачених для «червоного» рівня епідемічної безпеки, на території міста забороняється:

  • відвідування закладів освіти не залежно від форми власності її здобувачами, окрім дитсадків. Для всіх учнів з 1 по 11 клас навчання у школах відбуватиметься дистанційно;
  • відвідування міського кладовища «Яцево» у вихідні дні, як місця великого скупчення людей (у робочі дні відвідування дозволено);
  • робота закладів харчування, які продають каву та інші напої «з вікна» — як місця великого скупчення людей;
  • робота громадського транспорту у звичному режимі (вводиться режим перевезень мешканців за спецпропусками);
  • відвідування кінотеатрів;
  • робота усіх гуртків та секцій, позашкільних навчальних закладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів запроваджує додаткові карантинні обмеження

Протягом вихідних днів муніципальна варта та поліція слідкуватимуть за роботою ринків на предмет дотримання усіх карантинних заходів, зокрема носіння відвідувачами масок та дотримання соціальної дистанції. Якщо будуть виявлені зауваження щодо недотримання заходів безпеки, ринки теж будуть закриті.

Наразі у міських лікарнях уже 323 хворих з діагнозом COVID-19. Якщо ця кількість буде стрімко збільшуватися і у стаціонарах буде більше 370 пацієнтів, то у місті вимушені будуть зупинити й роботу дитячих садочків, продовольчих ринків, а також роботу взагалі всіх видів бізнесу, де відбувається скупчення людей. Тобто у місті оголошуватиметься 100%-й локдаун, коли буде закрито абсолютно все, крім критично важливої інфраструктури.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button