Коронавірус

Майже півтори тисячі осіб вакцинувалася від COVID-19 цими вихідними

Уже майже три мільйони українців щепилися від COVID-19, з яких більш ніж два мільйони отримали першу дозу і майже мільйон — завершили вакцинацію та захищені від COVID-19. На Чернігівщині, за повідомленням обласного центру громадського здоров’я, протягом вихідних провакциновано 1461 особу, а загалом станом на 5 липня щеплено 75371 людину.

Лікарі вкотре нагадують, що щеплення проти COVID-19 ефективно запобігають тяжким наслідкам хвороби й рятують життя. Лише вакцинувавшись, українці зможуть бути більш захищеними. Необхідно пам’ятати, що у зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від COVID-19 — люди 60+, люди із супутніми захворюваннями та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей. А це  — медики, освітяни, працівники державних органів та інші. І вже зараз зазначені категорії людей можуть отримати вакцину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулу добу в Чернігівській області не виявлено жодного нового випадку COVID-19

Для того, щоб мати змогу вакцинувати якомога більше людей, в області працюють центри масової вакцинації. Так, у суботу, 3 липня, працювали 4 такі центри — у Чернігові, Новогороді-Сіверському, Ніжині та Козельці. У неділю, 4 липня, запрацював ще один — у Прилуках.

— у найближчому пункті щеплень (їх перелік є на офіційному сайті vaccination.covid19.gov.ua);

— за номером контакт-центру 0 800 60 20 19;

— через додаток чи сайт “Дія”.

Дізнатися більше про вакцини проти COVID-19, щоб уберегти себе та близьких, можна на сайті vaccination.covid19.gov.ua та за номером контакт-центру 0 800 60 20 19.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button