Коронавірус

На Чернігівщині поліція штрафуватиме за порушення правил карантину

Під час карантину у Городнянському районі діють мобільні групи поліцейських, що контролюють те, як жителі н6аселених пунктів дотримуються  вимог карантину.

Про це повідомляє Городнянське відділення поліції ГУНП в Чернігівській області.

Мобільні групи здійснюють рейди щоденно. Вони проводять роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення карантинних заходів.

Бригади складаються з представників Городнянського відділення поліції, спеціаліста Городнянського районного управління Держпродспожслужби ГУ в Чернігівській області, представника Городнянського ЦПМСД та інспектора з благоустрою ВЖКГ Городнянської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Поліція закликає батьків пильнувати за дозвіллям дітей під час карантину

У разі виявлення порушень мобільні групи мають право оформлювати протоколи про адміністративні правопорушення. Мінімальний штраф для громадян становить від 17 тисяч гривень, а для посадових осіб — від 34 тисяч гривень.

Якщо ж мобільні бригади зафіксують дії з ознаками кримінального правопорушення визначених ст. 325 ККУ «Порушення санітарних норм і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням» на місце події буде викликана слідчо-оперативна група для проведення документування правопорушень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button