Коронавірус

На Чернігівщині спеціальні мобільні групи контролюють дотримання вимог «червоної» зони карантину

Під час рейдових заходів щодня у середньому 50 мобільних груп у складі поліцейських, співробітників Держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування слідкують за обов’язковим виконанням громадянами обмежень, притаманних «червоній» зоні карантину. 

Найбільш прискіпливу увагу члени мобільних груп приділяють об’єктам таких категорій, щодо яких законодавство вимагає обов’язкову наявність сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 чи актуальних результатів ПЛР-тестування як у персоналу, так і у відвідувачів.

Під час рейдів правоохоронці, за допомогою відповідного програмного забезпечення на службових планшетах, перевіряють наявність та справжність COVID-сертифікатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській ОДА розповіли про кількість відсторонених невакцинованих співробітників

Також рейдувальники перевіряють, чи сумлінно у закладах ведеться контроль за станом здоров’я персоналу і документуються його щоденні результати, як організовано використання та утилізацію засобів індивідуального захисту, чи нанесено на підлозі маркування для дотримання безпечної дистанції тощо.

Поліцейські наголошують, що основна мета рейдів — профілактична. Попри вже досить тривале перебування Чернігівщини у «червоній» зоні карантинних обмежень, найважливішими є не кількість складених протоколів та накладених стягнень, а збереження життів та здоров’я людей. Тому члени мобільних груп докладають максимум зусиль для детального роз’яснення вимог законодавства, переконуються у їх розумінні персоналом та керівниками перевірених закладів.

Загалом у період з моменту потрапляння Чернігівської області у «червону» зону поліцейські разом з представниками Держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування провели понад 2 тисячі рейдів. Перевірки зазнали більше 20 тисяч об’єктів.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button