Коронавірус

На період карантину варто повернути контроль над цінами на соціально важливі продукти та встановити їх, – депутат міськради

*Актуально

Партія «Наш край» закликає уряд терміново повернути скасований раніше контроль над цінами на соціально важливі продукти, ухваливши відповідну постанову.

За словами депутата Чернігівської міської ради від «Нашого краю» Віктора Бистрова, в 2017 році уряд скасував державний контроль над цінами на соціально важливі продукти харчування. «Як наслідок, ціни на соціально важливі продукти зростають безконтрольно. У період підвищення попиту та зниження доходів людей це загрожує соціальними потрясіннями. Тому уряд зараз має запровадити такий контроль і затвердити ціни на перелік соціально важливих продуктів, зокрема й медичних препаратів і виробів», – зазначив він.

Водночас Антимонопольний комітет має запровадити постійний моніторинг за цінами в торговельних мережах і гуртових постачальників та негайно реагувати в разі необґрунтованого підвищення цін.

«Наш край» переконаний, що в умовах карантину та скорочення доходів людей держава має зробити все необхідне, щоб люди почувалися захищеними та могли за обмеженості власних фінансів прогодувати себе та свої родини.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button