Коронавірус

На період надзвичайної ситуації у Чернігівській області діятиме відповідний штаб

У зв’язку із переведенням єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації в Чернігівській ОДА призначено керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Ним став заступник голови ОДА Андрій Подорван. Відповідне розпорядження підписав сьогодні, 26 березня, голова ОДА Андрій Прокопенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території України

На виконання вимог Кодексу цивільного захисту України Андрій Подорван своїм розпорядженням затвердив склад штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. До нього ввійшли керівники профільних структурних підрозділів ОДА та обласних служб, представники силових структур та військових частин.

Штаб діятиме для безпосереднього відпрацювання в області всіх карантинних заходів, пов’язаних з протидією коронавірусній інфекції COVID-19, та чіткого контролю за їх виконанням.

У підпорядкування Андрія Подорвана як керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації переходять відповідні аварійно-рятувальні служби.

Залежно від обставин, які будуть складатися в зоні надзвичайної ситуації, він, у разі потреби, прийматиме рішення щодо можливого обмеження доступу населення до такої зони, зупинення діяльності суб’єктів господарювання, залучення до невідкладних робіт необхідних транспортних засобів, аварійно-рятувальних служб, а також громадян за їх згодою. Головне завдання – забезпечення безпеки людей.

Розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації є обов’язковими для виконання всіма суб’єктами, які беруть участь у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також громадянами і суб’єктами господарювання, розташованими у зоні надзвичайної ситуації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button