Коронавірус

Необхідно підтримати з місцевих бюджетів лікарні, які боротимуться із коронавірусом, — депутат Чернігівської міської ради

*Актуально

Міністерство охорони здоров’я визначило в Україні 240 закладів для госпіталізації пацієнтів із COVID-19. Це – лікарні першої хвилі, які першими прийматимуть пацієнтів із коронавірусом. Список цих лікарень буде збільшуватись МОЗом у разі необхідності.

У Чернігівській області цей перелік налічує 11 медичних закладів, безпосередньо у Чернігові – це міська лікарня №2 і пологовий будинок. За словами депутата Чернігівської міської ради від «Нашого краю» Віктора Бистрова, ці заклади і їхніх працівників потрібно підтримати з міського бюджету.

Він підкреслив, що фракція зверталася до міського голови з пропозицією спрямувати на потреби лікувальних закладів усі кошти резервного фонду міського бюджету, однак відповіді на офіційне звернення не отримали. Водночас депутат вважає, що зволікати у цій ситуації не варто, інакше можна втратити дорогоцінний час, що коштуватиме людських життів.

«Наш край» вважає за необхідне зосередитися на допомозі саме цим лікарням у своїх громадах.

Як повідомлялося раніше, фракція «Наш край» у Чернігівській обласній раді підтримала виділення 117 млн грн на протидію поширенню коронавірусу у Чернігівській області. У Михайло-Коцюбинській ОТГ «Наш край» допоміг масками, антисептиками, засобами захисту тощо. Депутат від «Нашого краю» Ігор Романенко надав 160 тис. грн допомоги Городнянській лікарні для протидії поширення коронавірусу. В Ічні депутатка від «Нашого краю» посприяла у придбанні 30 кисневих балонів для районної лікарні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button