Коронавірус

Паніка серед водіїв і призупинення громадських перевезень: перевізники прокоментували карантинні заходи

Уже відомо, що карантинні заходи в Україні набувають дедалі більших масштабів. Не виняток і Чернігів. Уже цими вихідними тут не працюватиме громадський транспорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові зупинять роботу громадського транспорту: спочатку на 2 доби, потім до кінця карантину

Дав оцінку ситуації представник одного з перевізників, директор «Чернігівавтосервіс» Сергій Вакуленко: «Для всіх перевізників возити по десять осіб у маршрутці не є рентабельно. Всі працюють зі збитками. Тому призупинення перевезень – спочатку на ці вихідні, далі з середи і до кінця карантину, – вважаю правильним рішенням. Пояснюється це ще й тим, що серед водіїв зараз паніка. Вони в зоні ризику. Кажуть, маємо сім’ї, батьків, дітей. Не хочуть ризикувати. Багато роблять так: пишуть заяву на звільнення, залишають на прохідній і не виходять на роботу. Плюс до цього такі перевезення не забезпечують вчасне підвезення персоналу. Великі підприємства самостійно підвозять своїх людей. Тому ніж так возити, краще взагалі не возити. До того ж, навіть такі дозовані перевезення є лише половинними заходами мірами для боротьби з поширенням коронавірусу. Ми повинні вирішити: або ми боремося з проблемою, або лише імітуємо цю боротьбу. В цій ситуації краще зупинити перевезення до закінчення карантину».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові запустили чат «Підвези медика»

За його словами, спершу без перевезень будуть найближчі субота та неділя. Далі, в понеділок і вівторок, їх відновлять, після цього з середи, якщо не буде коректив від міської влади, перевезення припиняться до кінця карантину. Більшість працюючих підприємств найматиме транспорт для доведення своїх працівників.

Ще статті по темі

Back to top button