Коронавірус

Прилуцьким школярам ще на тиждень продовжили дистанційне навчання

У закладах освіти міста Прилуки ще на тиждень продовжили дистанційне навчання. Таке рішення ухвалили на основі показників захворюваності на COVID-19 на міській комісії з питань ТЕБ та НС, повідомляє priluki.city з посиланням на ТК «Прилуки».

Так, за словами завідувача відділення організації епідемічних досліджень Олександра Олексенка на сьогодні йдеться про майже 600 випадків захворювання за два тижні поточного місяця. Тоді як на піку захворювання очікуються 1000-1200 COVID-19 випадків на місяць.

«Ми прогнозували, що інтенсивне зростання захворюваності досягне свого піку десь у березні. Можливо, це навіть станеться раніше, за рахунок того, що штам «омікрон», який зараз циркулює, має менший інкубаційний період, ніж штами «дельта» і «альфа», – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві чернігівські школи – повністю на дистанційному навчанні

До того ж, за словами Олександра Олексенка, на COVID-19 почали хворіти діти дошкільного віку та навіть новонароджені.

На ранок, 10 лютого, підтверджений діагноз COVID-19 у Прилуках мають 29 дітей, ще 200 – контактні.

«На сьогодні, якщо говорити загалом про захворюваність серед дітей, то це середній рівень. Ми не маємо такого загального зниження чи різкого підвищення. Окремо беремо COVID-19 – щодо дітей маємо часткове зниження, але його ми почали відзначати лише з учорашнього дня. В стаціонарі кількість дітей не зменшується – стабільно приблизно 25 діток, які мають тривалі гіпертермії, ускладнень у вигляді фарингітів, бронхітів, пневмонії небагато. Ми не маємо на сьогодні зафіксованого діагнозу «грип», – пояснила вона.

Зважаючи на епідемічну ситуацію, дистанційне навчання в Прилуках продовжили щонайменше на тиждень.

«Я противник дистанційного навчання, все-таки наполягав, щоб учні молодших класів, 1-4, уже вийшли з понеділка. Але все-таки медпрацівники навели переконливі аргументи, було озвучено, що зараз хвороба саме на піку, треба ще тиждень поберегтися, дітей притримають удома», – сказав начальник управління освіти Олександр Правосуд.

Також, за його словами, дистанційне навчання в закладах освіти триватиме на платформах class room у zoom. В управлінні освіти контролюватимуть цей процес у різних закладах, із різних предметів, пообіцяли кожного дня збирати статистику (відсоток хворих дітей) у кожному навчальному закладі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button