Коронавірус

Робота навчальних закладів Чернігова в умовах COVID-19

Ситуацію із захворюваністю на COVID-19 у навчальних закладах міста Чернігова обговорили на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді сьогодні, 10 листопада.

Станом на вчора загалом хворіє 257 працівників дитсадків. З них 27 осіб — з підтвердженим діагнозом COVID-19. На самоізоляції наразі перебуває 7 груп, повністю закриті 4 дитсадки: №57 – до сьогоднішнього дня включно; №22 і №17 – до 13 листопада; №24 – до 16 листопада. Це повідомив начальник управління освіти міськради Василь Білогура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID-19 у Чернігові: чи є місця та кисень для хворих на коронавірус у лікарнях міста

Щодо шкіл, то на лікарняному з діагностованим COVID-19 знаходиться 27 педагогів та 18 дітей. За останній тиждень захворіли 4 вихователі, 2 педагоги та один учень.

«Завдяки тому, що ми перейшли на дистанційне навчання, в нас знизився відсоток хворих вчителів. Бачимо динаміку захворюваності. У дошкільних заклади, які працюють, маємо 257 хворих працівників (це вихователі й технічні працівники) з трьох тисяч. А при дистанційному навчанні в школах — 27 хворих на ковід вчителів з теж приблизно трьох тисяч. Я переконаний: якби ми пішли по шляху очного навчання – зараз би зупинилися не через якісь інші причини, а просто через відсутність учителів і неможливість викладати матеріал. Нікому було б їх заміняти. Це ж добре, якщо в школі 4 вчителі викладають математику, а захворів один. А якщо, наприклад, захворіло два? Вони вже не зможуть замінити один одного повноцінно», — прокоментував цю статистику чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Окремо він поцікавився, яким є результат протестних настоїв батьків, які минулого тижня вимагали повернення учнів 5-11 класів до очного навчання.

За словами керівника управління освіти, на минулому тижні в усіх класах, які навчаються дистанційно, в онлайн-режимі проводилися батьківські збори, на яких обговорювалося й це питання. Наразі інформація про результати опитування опрацьовується.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button