Коронавірус

Ще одна чернігівська лікарня прийматиме хворих на коронавірус

З 5 листопада  у Чернігівській міській лікарні  №1  будуть госпіталізувати пацієнтів з коронавірусом. Для цього тут відведуть два поверхи. Це дозволить частково розвантажити другу та третю  міські лікарні, які наразі приймають хворих на COVID чернігівців. У дев`ятиповерховому корпусі першої міської тривають останні підготовчі роботи для відкриття ковідного відділення.

Зараз у Чернігівській  міській лікарні №1 закупили 25 кисневих концентратори. Проводиться налаштування кисневих точок для стаціонарного надходження кисню. На сьогодні кисню  у наших закладах достатньо. Всі ті люди, які потребують  кисневої допомоги, вони її отримують, – повідомила заступниця начальника  управління охорони здоров`я Чернігівської міської ради  Ольга Малець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській області виявлено 161 новий випадок COVID-19

Наразі до стаціонарів госпіталізують лише пацієнтів, які вже мають певні ускладнення і проблеми  з диханням. Решта лікується вдома. У стаціонарах 2 та 3 лікарень близько  300 осіб,-  каже Ольга Малець.

Щодня мобільні  бригади чернігівських медиків, які створені у кожній поліклініці, беруть близько 300 проб для ПЛР досліджень. Їх проводять безкоштовно. Тим, кому результат потрібен терміново, пропонують скористатися послугами приватних лабораторій.

На вході до Чернігівської міської поліклініки усім вимірюють температуру. Більшість відвідувачів у масках, бо кажуть такі вимоги.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ТРА «Новий Чернігів»

 

Ще статті по темі

Back to top button