Коронавірус

Спеціальні мобільні групи перевіряють дотримання карантинних заходів на Чернігівщині

Під час рейдових заходів 32 мобільні групи у складі поліцейських, співробітників Держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування стежать за обов’язковим дотриманням громадянами всіх необхідних вимог карантину.

З 21 жовтня набули чинності нові правила пасажирських перевезень. Для поїздок у міжрегіональному громадському транспорті відтепер треба використовувати документ про щеплення від COVID-19 або негативний ПЛР-тест. Ідеться про автомобільний і залізничний транспорт міжобласного сполучення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 7 387 осіб

До складу спеціальних мобільних груп, які стежать за дотриманням карантинних заходів, входять співробітники управління превентивної діяльності поліції області, Управління патрульної поліції, Держпродспоживслужби, представники органів місцевого самоврядування.

Мобільні групи перевіряють наявність у пасажирів посвідчення особи та сертифіката про вакцинацію, який може бути як у паперовому вигляді, так і в цифровому – у додатку «Дія».

У разі виявлення порушень карантинних норм поліція збирає відповідні матеріали. В подальшому за порушення притягатимуть до відповідальності перевізників, які проігнорували обов’язок забезпечити перевірку сертифікатів про вакцинацію.

Станом на 12-ту годину дня виявлено два порушення карантинних норм у сфері міжрегіональних пасажирських перевезень – у Кіптях і Новгороді-Сіверському.

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button