Коронавірус

У Чернігівській області посилюють контроль за дотриманням карантинних обмежень

Таке рішення прийняла сьогодні, 25 червня, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Провів засідання заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Андрій Подорван.

За даними ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» на території області станом на 25 червня 2020 року лабораторно підтверджено 512 випадків COVID-19, одужали 225 осіб. На стаціонарному лікуванні перебувають 43 хворих, на амбулаторному – 227, померли 12 осіб. У лабораторному центрі функціонує ПЛР-лабораторія, яка щоденно досліджує понад 250 зразків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу на Чернігівщині +13 нових випадків коронавірусу

Що стосується показників контролю за станом захворюваності, то загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення по області становить 5,2 (критична межа — 12), завантаженість лікарняних ліжок для госпіталізації хворих на COVID-19 – 13,4% (нормативний показник – менше ніж 50%), середня кількість тестування методами ПЛР та імуноферментного аналізу становить 24,5 на 100 тис. населення (вимога – більше ніж 24).

За словами Андрія Подорвана, епідеміологічні умови в області, значна кількість випадків інфікування COVID-19 у червні не дозволяють пом’якшити карантинні обмеження. Навпаки, на часі посилити контроль за дотриманням санітарно-епідеміологічних норм.

Відповідно до рішення комісії обов’язковими залишаються:
— перебування в громадських місцях у вдягнутих засобах індивідуального захисту (маска, респіратор) та з документами, що посвідчують особу;
— відвідування закладів освіти в групах не більше 10 осіб, окрім участі у ДПА, ЗНО та вступних випробуваннях;
— проведення масових заходів за участю не більше однієї особи на 5 кв.м, соціальна дистанція – 1,5 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чернігів ризикує повернутися до жорсткіших карантинних заходів

У територіальних громадах доручено посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень, із залученням Нацполіції та Держпродспоживслужби. Також рекомендовано обмежити час роботи закладів громадського харчування та закладів розважальної діяльності до 22:00.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button