Коронавірус

У Чернігівській області зростає кількість хворих на коронавірус: карантинні заходи не послаблюватимуть

У Чернігівській ОДА 3 червня відбулося засідання штабу з ліквідації надзвичайної ситуації. Його провів заступник голови Чернігівської ОДА, керівник робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Андрій Подорван. На засіданні проаналізували стан захворюваності на Covid-19, а також причини збільшення кількості випадків інфікування жителів області коронавірусом за останні дні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу в Україні зафіксовано 588 нових випадків COVID-19

Наразі в Чернігівській області 218 випадків інфікування. З них 86 – у місті Чернігові, за останні дні кількість випадків збільшилася в півтора разу. У закладах охорони здоров’я перебувають 24 хворі, зокрема 17 – у Чернігівській міській лікарні №2. Щодо всіх випадків проводиться ретельне епідрозслідування, контактні особи першої хвилі проходять ПЛР-тестування.

3 червня рішенням керівника робіт із ліквідації надзвичайної ситуації осередками спалаху захворювання визнали два населені пункти в Чернігівському районі: селище Михайло-Коцюбинське (4 випадки захворювання) та село Старий Білоус (3 випадки). Штаб доручив провести повний комплекс епідеміологічних робіт на місцях. Стосовно контрольно-пропускних пунктів рішення прийматимуть безпосередньо в Чернігівському районі.

– За останні дні кількість хворих у регіоні суттєво зросла: 25 травня було зафіксовано 130 випадків, а 3 червня маємо 218 випадків. Штаб рекомендує не впроваджувати третю хвилю послаблення карантину в регіоні, – повідомив за результатами засідання штабу Андрій Подорван. – Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на місцях мають постійно контролювати стан захворюваності та ухвалювати за потреби рішення про посилення карантину.

У Чернігівській ОДА нагадують: запобігти поширенню Covid-19 можна, лише дотримуючись усіх протиепідемічних вимог і зберігаючи соціальну дистанцію.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button