Коронавірус

У Чернігові 20 липня працюватимуть два тимчасових пункти масової вакцинації проти Covid-19, а завтра — чотири

Стан захворюваності на Covid-19 й темпи проведення масової вакцинації населення проти цієї інфекційної хвороби у Чернігові традиційно обговорили на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді сьогодні, 20 липня.

Як повідомив генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар, сьогодні по місту з 16.00 до 19.00 год. працюватимуть два тимчасових пункти масової вакцинації проти Covid-19: у школі №35 (вул. Незалежності, 42-а) та у ККЗ «Центр культури і мистецтв» (вул. Дмитра Самоквасова,8). Щеплення проводитимуться вакциною Pfizer. Окскільки міністерством охорони здоров’я України дозволено використання вакцини виробництва Pfizer у всіх тимчасових пунктах масової вакцинації населення у всіх регіонах країни.

Завтра, 21 липня, з 16.00 до 19.00 год. працюватимуть чотири пункти — в ТРЦ «Голлівуд» та «ЦУМ», ККЗ «Центр культури і мистецтв» та у школі №35.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 2195 осіб

Окрім цього, за словами Владислава Кухаря, сьогодні в Чернігівську область надійшла вакцина виробництва Moderna у кількості 65 тисяч доз. Цю вакцину, можливо, використовуватимуть вже на цих вихідних.

— Національним штабом по боротьбі з Covid-19, а також Наказом Міністерства охорони здоров’я України затверджено, що у пунктах масової вакцинації будуть використовуватися тільки вакцини Pfizer та Moderna. Вакциною CoronaVaс щепитимуть тільки у пунктах вакцинації, розташованих у медичних закладах, — наголосив він.

Загалом на сьогоднішній день у Чернігові першою дозою вакциновано 25003 особи, другу дозу отримали 11683 особи. Зокрема, за два вихідні дні щеплено 3856 людей.

 

Загальна кількість захворілих за два тижні складає 33 особи, одужавших — 24 осіб, госпіталізованих у стаціонар – 7, виписаних – 11 пацієнтів. На щастя, померлих за цей період немає. Загалом з діагнозом Covid-19 у стаціонарі знаходиться 18 пацієнтів, 9 з них отримують кисневу підтримку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button