Коронавірус

У Чернігові кількість хворих на COVID-19 продовжує рекордно збільшуватися

У Чернігові продовжує рекордно збільшуватися кількість нових випадків захворювань на коронавірусну інфекцію. За минулий тиждень на COVID-19 захворіли 3025 осіб. Кількість тих, хто одужав – 673, госпіталізували – 131 пацієнта з ковідом, а виписали з лікарні тільки 76. На жаль, були й померлі – 8 осіб. Такі статистичні дані назвав генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар на щотижневій розширеній нараді в міській раді сьогодні, 8 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові закривають один із центрів масової вакцинації

 

Він доповів, що у стаціонарах міських лікарень зараз загалом 190 осіб із встановленим діагнозом COVID-19. Із них 109 отримують кисневу терапію, 4 – на апаратах ШВЛ.

Якщо порівнювати лютий цього року й минулого, то зараз кількість хворих у десятки разів більша. Зокрема, кількість госпіталізованих – 123 проти 53, кількість тих, хто отримує кисневу підтримку, – 109 проти 68 осіб.

За словами начальника управління освіти міської ради Василя Білогури, заклади освіти наразі працюють на розсуд адміністрації, залежно від епідемічної ситуації. У дошкільних закладах освіти сьогодні на самоізоляції перебувають 14 груп. У двох садочках – №24 і №45 – призупинений освітній процес, бо захворіли працівники харчоблоків, без яких робота закладів неможлива. Відвідуваність дітей – на рівні 50-55%, зокрема, через хворобу – 6%.

У деяких школах міста з понеділка відновився освітній процес у звичайному режимі. Ситуація в закладах постійно моніториться (у т. ч. шляхом опитування батьків) і коригується, залежно від кількості хворих.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button