Коронавірус

У Чернігові посилять превентивні заходи в навчальних закладах

З огляду на те, що з початком осені збільшується інтенсивність обміну інфекціями, до яких тепер додався і небезпечний ковід, у Чернігові посилять застережні заходи в школах і дитячих садочках. Таке розпорядження керівнику управління освіти дав чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді 24 вересня. Він наголосив, що ці незручні заходи можуть вберегти від значно гірших наслідків, тому просить усіх батьків поставитися до них із розумінням.

По-перше, дітей, яких уранці до садочків батьки приводять з ознаками ГРВІ, до групи не прийматимуть і повертатимуть додому в усіх випадках. Вихователям і медсестрам буде доручено посилити контроль за температурою та станом дітей під час щоденного прийому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові клас ще однієї школи пішов на самоізоляцію

Те саме стосуватиметься і шкіл.

По-друге, максимально обмежать допуск до приміщень дитсадків і шкіл сторонніх дорослих. Ця заборона має стосуватися всіх, окрім працівників школи. Ймовірно, такого режиму доведеться дотримуватися досить довго, до появи якихось більш дієвих шляхів протидії ковіду.

За інформацією, озвученою на нараді керівником міського управління освіти Василем Білогурою, наразі в трьох дітей у трьох чернігівських школах позитивний аналіз на ковід. Це №№ 1, 3 і гімназія №31. У 1-й школі і 31-й гімназії – по 1 класу на самоізоляції, третя школа – з 6 по 11 клас переведені на дистанційне навчання у зв’язку з великою кількістю лікарняних серед педагогічного колективу. Зі співробітників усіх навчальних закладів загалом 10 людей із позитивно підтвердженим діагнозом (вчителі та 1 медична сестра).

Чернігівський міський голова попросив керівника управління освіти через директорів, через педагогічні ради звернутися до всіх вчителів із проханням максимально берегти своє здоров’я. А також доручив звернути окрему увагу на побутові умови для працівників у школах і по можливості організувати їх так, щоб небезпека інфікування в учительських, їдальнях і т. д. зменшилася.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button