Коронавірус

У Чернігові тенденція зменшення кількості захворілих на COVID-19 та госпіталізованих зберігається

У Чернігові зберігається тенденція зменшення кількості захворілих та госпіталізованих у ковідні відділення міських лікарень. Станом на 24 травня захворіло 236 осіб (-25,1%), одужало – 626, госпіталізовано у міські лікарні – 70 (-27,8%), виписали зі стаціонару — 85, померло — 16 осіб.

Про це повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді сьогодні, 25 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я чекаю підвищення показників, а вони падають», – Атрошенко про пандемію

 

За словами Ольги Малець, покращення епідеміологічної ситуації відбувається, зокрема, завдяки тому, що більшість людей вже перехворіла. І, мабуть, можна говорити, що у населення вже вироблений колективний імунітет. Найближчим часом профільним міністерством будуть проводитися відповідні дослідження у певних групах людей, щоб таким чином визначити чи є імунітет у тих, хто офіційно не хворів. Також проводиться вакцинація населення. У Чернігові на сьогодні першою дозою вакцини щеплено 7,5 тисяч людей. Цільові групи поки не вакцинують, оскільки зараз щеплять людей другою дозою. Це переважно медичні працівники, співробітники поліції та ДСНС, вчителі, задіяні у проведенні ЗНО, люди похилого віку, які перебувають у геріатричному пансіонаті та маломобільні групи населення, які щепилися мобільними бригадами. Найближчим часом місто очікує на нові надходження вакцини у міські лікарні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button