Коронавірус

У міськраді обговорили ситуацію із захворюваністю на Covid-19 у Чернігові

На щотижневій розширеній нараді в міській раді, що відбулася сьогодні, 29 грудня, традиційно обговорили ситуацію щодо захворюваності на Covid-19 по місту Чернігову й області. Заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець повідомила, що стан регіону щодо захворюваності на Covid-19 визначається за трьома індикаторними показниками. Це показники захворюваності за 14 днів: виявлені (за 14 днів) на 100 тисяч населення, середньодобовий показник охоплення тестуванням (за 7 днів) і завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я (за 5 днів). Міністерство охорони здоров’я України свій аналіз веде за цими ж показниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу в Україні виявлено 6 988 нових випадків COVID-19

Аналізуючи ситуацію за першим показником, нормативне значення якого не повинно перевищувати 40 на 100 тисяч населення, Чернігівська область – на четвертій позиції з показником 509,1, по Чернігову – 470,5. Показник по місту нижчий від обласного, але вищий ніж у середньому по Україні.

Завантаженість ліжок із підтвердженими випадками по Чернігівській області – понад 35%, середній показник по Україні – понад 28,3%.

Станом на 28 грудня завантаженість ліжок у міських лікарнях в абсолютних показниках становить 209 серед 430 запланованих ліжок, тобто 48,6%.

За останній тиждень середньодобова кількість хворих, які отримують кисневу підтримку, налічує 85, а тих, хто перебуває на апаратах ШВЛ, – 4.

Ольга Малець також додала, що за останній тиждень була збільшена кількість ліжок із кисневою підтримкою. Наразі таких ліжок у закладах охорони здоров’я міста вже 264.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button