Коронавірус

У протитуберкульозному диспансері в Чернігові відкриють відділення для хворих на COVID-19

Незабаром в обласному медичному центрі соціально значущих та небезпечних хвороб (раніше — протитуберкульозний диспансер) в Чернігові лікуватимуть пацієнтів з COVID-19. Розпорядження про відкриття на базі закладу 50 «ковідних» ліжок підписав міністр ще минулої суботи, 27 березня.

Про це в ефірі «Українське радіо: Чернігівська хвиля» повідомив генеральний директор обласного медичного центру соціально значущих та небезпечних хвороб Микола Дейкун.

За його словами, наразі ведуться підготовчі роботи, а першого хворого у закладі планують госпіталізувати вже через два тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 260 осіб

«Зараз ведуться підготовчі роботи. За сприятливих умов вже через два тижні ми приймемо першого хворого. Певний час потрібен, щоб організувати подачу рідкого кисню, якого раніше в нас не було. Пакет документів до НСЗУ (Національної служби здоров’я України, — ред.) вже подали та чекаємо від них передоплату», — сказав Дейкун.

Він зауважив, що це відділення матиме окремий вхід та буде повністю ізольоване. Раніше там було позалегеневе відділення туберкульозу. Воно спеціально було створене, щоб відокремити його від відділення легеневого туберкульозу. Ним давно не користувалися.

Також, як сказав Микола Дейкун, серед пацієнтів тубдиспансеру нема хворих на коронавірус.

«Як не парадоксально, але немає. Одиниці зустрічалися. Один наш хворий лікувався в центральній районній лікарні, другий — в Чернігівській лікарні №2. На це може впливати те, що такі хворі на постійному медикоментозному лікуванні та ще фактори, зокрема структура самого коронавірусу. Але це питання скоріш до вчених…», — повідомив Дейкун.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Суспільне

Ще статті по темі

Back to top button