Коронавірус

Українці хочуть посилення карантинних заходів

75% українців хочуть, щоб заходи щодо забезпечення карантину в державі посилили, та погоджуються з уже впровадженими обмеженнями.

Такі дані соціологічного дослідження оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології.

Також тут повідомляють, що 88% українців стурбовані поширенням вірусу у державі.

Попри високі показники за цими категоріями, жителі країни не квапляться дотримуватись карантинних заходів. 47% не одягають маски в громадських місцях, водночас 14% опитаних вважають, що це не потрібно. 20% продовжують користуватися громадським транспортом, а 15% відмовляються від самоізоляції.

Щодо дезінфекції, то обробляти мобільні телефони та речі не хочуть 37%. Рекомендації одягати одноразові рукавички ігнорують 57% опитаних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість чернігівців працюють у звичайному режимі попри карантин – опитування

Варто наголосити й на тому, що все ж таки 39% респондентів пересиджують карантин удома, а 26% українців уникають контактів з іншими людьми.

Найбільше респондентів, а це 97% опитаних, регулярно миють та обробляють руки.

Щодо імовірних наслідків пандемії, то найбільше українців турбує те, що вона вплине на здоров՛я близьких (67%). За власне здоров՛я переживає наполовину менше жителів країни – 32%.

Значна кількість українців відчуває дискомфорт через невизначеність ситуації, фінансові труднощі та складність перебування вдома.

9% людей бояться втратити роботу, ще 7% — переживають через неоплачувані відпустки.

Опитування проводили з 21 до 24 березня 2020 року на онлайн-панелі Inpoll . Участь взяли 402 респонденти, віком від 18 років, які мешкають у всіх регіонах України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button