Коронавірус

Як Чернігівщина бореться із поширенням коронавірусу

За інформацію в.о. заступника директора Чернігівського обласного лабораторного центру Артема Ярошенка, ситуація з поширенням Covid-19 в області контрольована. На сьогодні в області лабораторно підтверджений 631 випадок захворювання на коронавірус, 11 з них — летальні, ще 5 осіб померли від супутніх захворювань, 142 продовжують лікування. Одужали 473 пацієнти.

Більшість контрольованих показників на території області не перевищує встановлених норм: завантаженість ліжок — 9,44% (норма — не більше 50%), коефіцієнт виявлення інфікування — 5,29% (має бути не більше 11%). Проте, за офіційною статистикою, замало проводиться тестування на Covid-19. Це пояснюється тим,  що згідно з наказами МОЗ звужено коло тих, кому проводять обов’язкове ПЛР-тестування. Також до офіційної статистики не потрапляє ІФА-тестування (таких тестів за останні тижні в області зроблено більше 6 тисяч).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одужали ще 13 хворих на коронавірус. Нових не виявлено

Як пояснив начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш, наявні в області лабораторії (їх наразі в області 13), що мають відповідне обладнання для ІФА-тестів, завершують процедуру верифікації.

За дотриманням правил адаптивного карантину в області стежать працівники правоохоронних органів та Держпродспоживслужби. Вони проводять як спільні, так і окремі рейди, у ході яких перевіряють діяльність громадського транспорту, закладів громадського харчування, торгівлі, інших на предмет виконання карантинних вимог. В результаті вже складено 29 адмінпротоколів, за якими порушників буде притягнуто до відповідальності.

— Нам на Чернігівщині поки що вдається уникнути масштабного розповсюдження коронавірусу. Проте ще не час припиняти карантинні обмеження. Відмова від них може призвести до спалаху інфекції, — наголосив Андрій Подорван. Тому Комісія ТЕБ та НС вирішила продовжити та посилити контроль за виконанням протиепідемічних заходів, а також доручила відповідним структурам ОДА закупити ІФА-тести та передати їх до лабораторій для більш масового проведення досліджень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА

Ще статті по темі

Back to top button