Коронавірус

Як на Чернігівщині борються з COVID-19 та його наслідками

Останнім часом у Чернігівській області значно збільшилась кількість нових випадків і зростання продовжується.

Про це повідомив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

Сумарно у серпні виявлено більше випадків, ніж за всі попередні місяці — 1075. Найбільше хворих у Чернігові, Ніжині, Прилуках і Бобровицькому районі. Окрім того, за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС з 7 вересня Бобровицький район віднесений до «червоної» карантинної зони. Відповідно тут максимально посиляться карантинні обмеження.

За весь час пандемії в області зафіксовано 2372 випадків інфікування на COVID-19. Одужали 1079 людини. 997 людей – на амбулаторному лікуванні, 248 – госпіталізовані. На жаль, 48 випадків мали летальний наслідок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 48 нових випадків коронавірусу зафіксовано на Чернігівщині протягом доби

Очільник області також розповів про заходи, які проводяться для протидії розповсюдженню хвороби.

— Загалом проведено близько 40 тисяч тестувань — 27 тис. ПЛР- та 12 тис. ІФА-тестів. Виходимо на 700-800 тестів на добу. В серпні додатково верифіковані дві лікарні – Чернігівська обласна і Прилуцька міська. Ще 5 медзакладів працюють над цією процедурою, — поінформував Андрій Прокопенко.

Він повідомив, що усі медзаклади першої хвилі повною мірою забезпечені необхідним обладнанням, а персонал лікарень засобами захисту.

— З цього тижня запускаємо дві лікарні другої хвилі для надання допомоги важко хворим пацієнтам. Це – Бобровицька райлікарня, де розгорнемо 18 ліжкомісць і Чернігівська міська лікарня №3 — 55 ліжкомісць. Сумарно для лікування COVID-19 розгорнуто 502 ліжка, — розповів голова ОДА.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button