Неймовірна історія Чернігівщини

Неймовірна історія Чернігівщини: собаче розслідування на Батуринщині

Подвійне вбивство представників влади села Миченки Батуринського району сколихнуло жителів населеного пункту. Аби розібратись у ситуації та знайти вбивцю, вони запросили пошукових собак.

Про це пише газета «Красное знамя» від 2 листопада 1924 року.

62099327_483118439124475_7277724595904315392_n

Після прибуття хвостатий слідчий обнюхав трупи вбитих та одразу взяв слід злочинця. Собака привела правоохоронців до будинку місцевого жителя Івана Живцова.

Аби впевнитися в тому, що собака виявила саме того злочинця, співробітники карного розшуку провели експеримент, у рамках якого підозрюваного замаскували в натовпі. Але історія повторилась: повторно обнюхавши вбитих, собака знову привела слідчих до Івана Живцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неймовірна історія Чернігівщини: сосницькі мамонти та скарби скіфів

Після цього підозрюваного викликали на допит, де злодій зізнався у скоєному. А селяни просили слідчих і надалі надавати їм подібну допомогу в разі потреби.

Подія сталася під час пересилання службових собак з кличками Пірат та Зірочка з Харкова до Чернігова. Обидва пси до цього проходили навчання з розшукової роботи при центральному розпліднику пошукових собак.

Проект «Неймовірна історія Чернігівщини» ЧЕline реалізує спільно із відомим чернігівським краєзнавцем Андрієм Курдановим і керівництвом Національної бібліотеки України імені В.І.Вернадського.

Ще статті по темі

Back to top button