Новини

5 гравців збірної України, що можуть змінити клуб влітку

Збірна України нарешті отримала нового головного тренера – їм прогнозовано став Сергій Ребров, який повернувся з Еміратів та спробує вивести національну команду на чемпіонат Європи-2024. До вашої уваги – матеріал про п’ятьох гравців збірної, що можуть змінити клуб влітку.

Роман Яремчук (Брюгге)

Кар’єра Романа Яремчука зайшла в глухий кут. Він наче непогано розпочав у Бенфіці, але потім програв конкуренцію Гонсалу Рамушу і переїхав назад у Бельгію (щоправда, тепер до Брюгге), щоб мати ігрову практику в чемпіонаті, де заявив про себе в складі Генту. Але і там у Романа не пішло – Яремчук забив всього два голи: останній аж у жовтня. Дуже дивно, що скромний за європейськими мірками Брюгге віддав за Яремчука 16 мільйонів євро, але тримав українця здебільшого в запасі. Проблема була ще й в тому, що клуб лихоманило в минулому сезоні – вдалий виступ в груповому раунді Ліги чемпіонів наклався на провал в чемпіонаті.

roman

Зараз у Брюгге новий тренер, тому в наступному сезоні Яремчук може спробувати заявити про себе. Але розглядається й варіант зі зміною клубу. Говорять про інтерес Евертону, який хотів підписати Яремчука ще коли той був гравцем Генту, але до конкретики справа не доходить. Можливо, Роману варто нагадати про себе вдалою грою в збірній, де він завжди проявляв себе з кращої сторони, навіть коли не мав ігрової практики в клубі.

Андрій Ярмоленко (Аль-Айн)

Тут все очевидно – Сергій Ребров покинув Аль-Айн, тому не варто сидіти в Еміратах і Андрію Ярмоленку. Є й конкретний варіант – повернення до рідного Динамо, що потребує в атаці досвідченого майстра, який може передати свої знання та вміння молоді. У киян є традиція повернення зірок, той же молодий Ярмоленко свого часу грав поряд з Андрієм Шевченко – виходило непогано. Маємо надію, що й повернення Андрія допоможе розкритися поряд з ним комусь з молодих талантів Динамо – Царенко, Волошину чи Ванату.

Динамо в майбутньому сезоні почне гру в Європі з третього кваліфікаційного раунду Ліги Конференцій. Поставити на киян можна в букмекерській конторі Pin Up KZ, що має також ліцензоване в Україні онлайн-казино.

Микола Матвієнко (Шахтар)

Микола Матвієнко – один з тих гравців Шахтаря, кого влітку можуть відпустити в Європу. Миколі вже 27 років, якщо він бажає спробувати себе в топовому чемпіонаті – треба робити це саме зараз. Є й досить конкретний варіант – Брайтон, де працює поціновувач таланту Матвієнко Роберто Де Дзербі. Італієць вивів «Чайок» в єврокубки та має зараз великий авторитет в клубі. Він легко може пояснити керівництву та вболівальникам, чому йому потрібен саме цей гравець.

Залишається лише домовитися з «Шахтарем», адже у «Брайтона» мають бути вільні гроші після продажу Алексіса Макалістера в «Ліверпуль» та Мойзеса Кайседо, який вже однією ногою в «Челсі». Микола Матвієнко взимку навіть проводив свою відпустку в Лондоні, давно займається вивченням англійської. Тобто за бажання всіх сторін, він справді може вже влітку перейти до «Брайтона».

Сергій Сидорчук (Динамо)

«Динамо» бере курс на омолодження складу і у киян є декілька молодих гравців, що можуть зіграти в центрі поля. Це, в першу чергу, Олександр Яцик – капітан молодіжного складу та гравець, що дуже схожий на Сидорчука своїми ігровими параметрами. Також з оренди в «Зорі» повернеться Володимир Бражко, який провів фантастичний сезон в луганській команді.

sergiy

Напевне, прийшов час піти і для капітана «Динамо» Сергія Сидорчука. Навряд чи варто чекати, що в 32 роки Сергій отримає запрошення від одного з клубів ТОП-5 чемпіонатів, але в умовну Туреччину він може поїхати легко. Також зараз є дуже перспективний новий напрям для українців, відкритий Сергієм Кривцовим (товаришем Сидорчука по запорізькому «Металургу»). Мова про МЛС.

Артем Довбик (Дніпро-1)

Артем Довбик – мабуть, найбільш цінний на даний момент актив в чемпіонаті України. Кращий бомбардир УПЛ та форвард, що дуже вдало себе проявив в єврокубках минулого сезону, викликає інтерес ряду клубів Франції та Італії. Довбик підписав новий контракт з Дніпром-1, але напевне зробив це для того, щоб клуб міг отримати за нього більше грошей за трансфер. Якщо Довбику прийде пропозиція, яка задовольнить і його, і клуб, то Артема повинні відпустити.

Наразі схоже на те, що Артем зіграє за Дніпро в кваліфікації Ліги чемпіонів, а далі вже – за ситуацією. Якщо Дніпру не вдасться пройти в груповий раунд – ще буде певний час до закриття трансферного вікна, щоб Артем пішов у «Марсель» чи «Салернітану», які цікавилися ним ще взимку.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button