АФІША

Чернігівців запрошують на день неспішного мистецтва

Сьогодні, 6 квітня, з 15:00 до 16:00 у Борисоглібському соборі (на Валу) буде проведена акція «День неспішного мистецтва». Поціновувачі старовини матимуть можливість оглянути унікальну пам’ятку ювелірного мистецтва козацької доби — царські срібні врата, які були створені завдяки меценатській діяльності українського гетьмана Івана Мазепи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онлайн-музей “Дерев’яне мереживо Чернігова” охопив більшу територію

Олександр Литовченко, молодший науковий спіробітник Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», розкаже про таємниці рідкісного експонату. Бажаючі також зможуть придбати брошуру «Мазепина брама», у якій йдеться про царські врата іконостасу Борисоглібського собору. Вона видана у грудні 2018 року, підготовлена науковими співробітника заповідника «Чернігів стародавній».

День неспішного мистецтва був ініційований у США у 2008 році як можливість для відвідувачів музеїв присвятити експонатам більше часу. У класичному вигляді День неспішного мистецтва передбачає, що відвідувач мовчки споглядає 5 запропонованих творів мистецтва (чи інших експонатів), а тоді на певний час всі охочі зустрічаються в музеї обговорити враження.

Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній»

Ще статті по темі

Back to top button