АФІШАСуспільство

Інклюзивний креативний хаб «Зачарована Десна» запрошує чернігівців на концерт

11 жовтня, в неділю, в Чернігівському міському палаці культури проходитиме черговий етап реалізації проєкту «Креативний хаб «Зачарована Десна». Зокрема, о 12.00 розпочнеться виставка-ярмарок картин і робіт декоративно-прикладного мистецтва, які створені людьми з інвалідністю, а о 13.00 – концерт творчих колективів, які займаються та творчо розвиваються в рамках хабу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові почули «Голос батьків»: більше тисячі містян підтримали унікальний проект (Відео)

«Проєкт «Креативний хаб «Зачарована Десна» діє на базі громадської організації «Голос батьків» за підтримки Українського культурного фонду, – розповідає голова правління «Голосу батьків» Ольга Дей. – Проєкт стартував у липні. А його мета – допомогти молоді та людям з інвалідністю в реалізації культурних потреб».

Як ми повідомляли раніше, в серпні в рамках цього проєкту відбувся творчий фестиваль у форматі творчих резиденцій на природі. Тоді пройшла серія майстер-класів із вокалу, живопису, ліплення з глини, театрального мистецтва та навіть підводної хореографії для творчих людей з інвалідністю. Крім того, вони взяли участь в екскурсіях на байдарках. За результатами вже тоді було організовано кілька концертів і виставок-ярмарок своїх декоративних виробів.

Загалом, за словами виконавчої директорки ГО «Голос батьків» Любові Карасьової, проєкт «Креативний хаб» ставить такі завдання:

безбар’єрний доступ людей із різними фізичними обмеженнями до культурного середовища;

новий рівень знань і досвід для розвитку творчого потенціалу;

згуртування творчих особистостей для створення унікального продукту;

популяризація процесу інклюзії в суспільстві.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button