АФІША

Кінофестиваль, велодень і кілька фестивалів – Чернігів порине в святкову атмосферу

Найближчі вихідні та день перед ними в Чернігові будуть надзвичайно насиченими подіями культурного життя.

Про це ЧEline повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради.

Одночасно в місті проходитимуть:

Із 21 по 24 травня в Чернігові ― дні нашого міста-побратима Меммінгена (Німеччина) за участю великої делегації з цього міста. У складі делегації приїдуть обер-бургомістр міста Меммінгена доктор Іво Хольцінгер, представники адміністрації міста, сфер освіти, медицини, союзу ремісників, а також хор і військовий оркестр.

Ці творчі колективи в неділю виступатимуть на Красній площі та на урочистостях у Чернігівському драматичному театрі. Готується підписання нової угоди про партнерство між Черніговом та Меммінгеном.

Із 20 по 22 травня саме в Чернігові відбуватиметься Перший Міжнародний кінофестиваль документального патріотичного кіно «КіноДок». «Голосом фестивалю» буде Євген Нищук, а головою журі ― всесвітньо відомий польський кінематографіст Кшиштоф Зануссі.

Також у журі фестивалю ― Богдан Бенюк, Михайло Іллєнко, Сергій Маслобойщиков. Ініціаторами й організаторами фестивалю є народний артист України Дмитро Чирипюк і керівник проекту «КіноДок» Ганна Левківська.

Урочисті відкриття та закриття кінофестивалю, гала-концерт, а також показ фільму-переможця в номінації «Гран-прі» відбудуться на Красній площі Чернігова, де буде встановлена сцена з великим світлодіодним екраном. Перегляд фільмів-учасників членами журі та глядачами буде в кінотеатрі імені Щорса.

22 травня ― вже традиційний для Чернігова велодень із масовим велопробігом вулицями міста, до участі в якому запрошуються всі охочі. Минулого року учасників велопробігу було близько 1 800, цього разу очікується ще більше – близько 2 тисяч.

Збір учасників на Красній площі почнеться о 9:30, об 11:00 ― виїзд колони за маршрутом завдовжки 11 км. Орієнтовна швидкість руху основної частини колони ― 15-20 км/год. Учасники заїзду фінішують у Міському парку культури і відпочинку, де заплановані розважальні заходи для велосипедистів і вболівальників будь-якого віку.

А також:

21 травня з 12:00 у Міському парку культури і відпочинку розгорнеться IV Мандрівний фестиваль «Свято народного майстра». Гостей фестивалю ждуть художні виставки, майстер-класи, демонстрація колекцій сучасного українського вбрання, концертні виступи та продаж сувенірів.

Майже одночасно, з 13:00, на території цього ж парку проходитиме ХІ Міжнародний фестиваль національних культур «Поліське коло».

Цього ж дня з 16:00 в Чернігівському обласному художньому музеї ім. Г. Галагана ― міжнародна акція «Ніч у музеї».

Напередодні, 20 травня (в п’ятницю) проходитиме конкурс дитячих духових оркестрів, виступи яких із 14:00 до 18:00 заплановані й на Алеї Героїв.

Починаючи з п’ятниці і на всі вихідні у центральній туристичній частині міста ― фестиваль вуличної їжі, різноманітні виставки та розваги.

 

Ще статті по темі

Back to top button