Надзвичайні подіїНовини

Чернігівщина укріплює «Стіну» на кордоні з Росією

Прикордонники в Чернігівській області вже чимало зробили по реалізації проекту «Стіна» на українсько-російському кордоні.

Про це сьогодні, 30 березня, розповів перший заступник начальника Чернігівського прикордонного загону – начальник штабу підполковник Микола Марченко під час прес-брифінгу.

За його словами, цей проект опрацьований на 4-5 років і поступово йде вперед.

«У Чернігівській області на сьогоднішній день вже побудовано більше 100 кілометрів протитанкового рову, більше 6 000 метрів загороджувального паркану. Також, розроблена контрольно-слідова смуга і прокладені близько 40 кілометрів відповідні дроги. І на даний момент у нашій області відставання від графіку немає», — зазначив Марченко.

Нагадаємо, Україна розпочала проект під назвою «Стіна» у 2014 році для укріплення кордону з Росією. Згідно із задумом, він мусить стримувати ворога у разі прямого вторгнення, а також припинити проникнення диверсантів.

Цей проект виконується на визначених планом ділянках державного кордону в межах Чернігівської, Сумської, Харківської областей.

Як відомо, за словами прем’єра-міністра Арсенія Яценюка вартість урядового проекту з облаштування ділянки державного кордону між Україною і Російською Федерацією становить 66 мільйонів євро.

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

Back to top button