Кримінал

10-річному хлопцю видалили селезінку через удар вітчима

На Чернігівщині поліція затримала вітчима, який тяжко побив пасинка.

П’яний чоловік так вдарив десятирічного школяра, що його було госпіталізовано. Медикам довелося видалити хлопчику селезінку.

До поліції надійшла інформація про нанесення тяжких тілесних ушкоджень 10-річному жителю Бобровиці. В ході перевірки поліція встановила, що підліток проживає разом із матір’ю та вітчимом.

Дитина виконувала шкільне домашнє завдання, а п’яний вітчим розлютився і завдав хлопчикові удару рукою в ділянку селезінки. Хлопчик поскаржився на погіршення самопочуття – і через кілька годин із гострим болем був доставлений до Бобровицької центральної районної лікарні. Медики констатували розрив селезінки та прооперували дитину, видаливши орган.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження) – карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Вітчим затриманий згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України й допитаний як підозрюваний. Затриманий свою вину визнав і дав правдиві свідчення.

Триває досудове розслідування.

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button