Кримінал

14 років ув’язнення отримав чоловік за вбивство пенсіонерки на Чернігівщині

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду залишила без змін вирок мешканцю Чернігова, який скоїв вбивство пенсіонерки під час розбійного нападу.

Судом установлено, що у березні 2021 року у с. Довжик Чернігівського району 27-річний засуджений прийшов до будинку, в якому мешкала 81-річна пенсіонерка, через незамкнені двері потрапив у помешкання та, погрожуючи предметом схожим на пістолет, став вимагати у потерпілої гроші. Коли та відмовила, молодик повалив літню жінку на підлогу і завдав їй не менше п’ятнадцяти ударів молотком по голові. Від отриманих ушкоджень вона померла на місці події. Вбивши жінку, нападник обшукав її будинок, в одній з кімнат знайшов 7300 грн та заволодів ними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець зберігав вдома зброю та наркотики (Фото)

Вироком суду першої інстанції обвинуваченого визнано винуватим за ч. 4 ст. 187 та п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 14 років з конфіскацією усього майна. Захисник обвинуваченого подав скаргу на суворість призначеного покарання.

Під час апеляційного розгляду прокурором доведено, що відсутні підстави для пом’якшення покарання обвинуваченому. Місцевий суд у повному обсязі врахував при призначенні покарання обставини вчинення особливо тяжких злочинів, знаряддя та спосіб їх вчинення, непоправні наслідки у виді смерті особи, намагання знищити знаряддя вчинення злочинів, а також обставину, що обтяжує покарання – вчинення злочинів щодо особи похилого віку. Наявність сім’ї у обвинуваченого не стала для нього стримуючим фактором при вчиненні кримінально-караних діянь, а щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінальних правопорушень за вказаних обставин не вказують на можливість пом’якшення призначеного покарання.

Апеляційний суд погодився з доводами сторони обвинувачення та залишив вирок місцевого суду без змін.

Вирок набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button